Naar content

GGD

Bij de GGD gaat het namelijk niet over ziekte, maar over gezondheid.  De GGD heeft als taak om mensen gezond te houden en de gezondheid van alle inwoners te verbeteren middels preventie en interventie. 


De jeugdgezondsheidszorg is in Son en Breugel sinds 2021 ondergebracht bij de GGD. Voorheen was dit onderdeel van ZuidZorg. De GGD biedt nu dus de zorg aan voor kinderen vanaf de geboorte. Zo kunnen (aanstaande) ouders bij het consultatiebureau terecht voor borstvoedingsbegeleiding en kunnen zij na de bevalling rekenen op deskundige ondersteuning. De medewerkers volgen op het consultatiebureau de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar en beantwoorden vragen van ouders en verzorgers over gezondheid, opvoeding en opgroeien.


De jeugdarts en jeugdverpleegkundigen van de GGD bezoeken de scholen en zien kinderen tussen 5 jaar en 12 jaar tijdens routine afspraken. Indien nodig kunnen er extra afspraken worden gepland, bijvoorbeeld als u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind of als school u heeft geadviseerd in overleg te gaan met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.


Soms kan een aanmelding bij het CMD door worden gezet naar de jeugdarts, zodat zij vanuit haar expertise als arts met u bespreekt welke vorm van ondersteuning of jeugdhulp nodig is om problemen in een vroeg stadium op te lossen.


Klik hier voor de website van GGD.


Aanbod waar medewerkers van GGD bij betrokken zijn:

Contact opnemen met het CMD

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met het CMD.

Het CMD is telefonisch bereikbaar tussen 09.00-13.00 uur en 13.30-15.00 uur op telefoonnummer 0499 – 491 470

U kunt ook een e-mail sturen naar cmd@sonenbreugel.nl.

De medewerker die u aan de telefoon krijgt, zal aan de hand van uw vraag:

  • u adviseren;
  • met u meedenken;
  • u verwijzen;
  • een afspraak met u inplannen.