Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de zorg voor kinderen van 0 tot 12 jaar en is onderdeel van de GGD. Van 0 tot 4 jaar kunt u terecht bij het consultatiebureau dat in het gebouw van het CMD aan de Europlaan is. Daar werken de jeugdverpleegkundigen en de jeugdarts. Bij het consultatiebureau kunt u terecht voor vragen over kinderen van 0 tot 4 jaar. De ontwikkeling wordt in de gaten gehouden. U kunt uw kindje laten wegen. Ook kan de arts uw kind een vaccinatie geven in het kader van het vaccinatieprogramma.
Als u het opvoeden van uw kindje lastig vindt of er zijn redenen waardoor het bij u thuis niet zo makkelijk is, kunt u daarover in gesprek met de verpleegkundigen en/of arts. Zij kunnen samen met u kijken wat er nodig is. De GGD kan zelf ondersteuning bieden vanuit verschillende projecten die zij hebben. Ook kan iemand van de toegang in het CMD worden gevraagd mee te denken.


De jeugdarts is ook de arts bij wie u terecht kunt voor vragen over kinderen van 5 tot 12 jaar. In het CMD zijn vanuit de GGD ook de jeugdverpleegkundigen voor kinderen van 5 tot 12 jaar werkzaam. Zij voeren de standaardonderzoeken uit op verschillende leeftijden. Hierover krijgt u bericht als dit gaat plaatsvinden. Ook kunnen zij op uw verzoek u en uw kind spreken en zien. Ook voor kinderen van 5 tot 12 jaar kunt u uw zorgen of uw behoefte aan hulp bespreken. Samen met u wordt er gekeken welke hulp nodig is. De GGD kan zelf ondersteuning bieden vanuit verschillende projecten die zij hebben. Ook kan iemand van de toegang in het CMD worden gevraagd mee te denken.

Slaapfolder

Samen met de JGZ heeft het CMD een slaapfolder ontwikkeld om ouders en professionals te informeren over slaap bij kinderen. Wat is normale slaap, wat zijn aandachtspunten en hoe kun je hiermee omgaan? Per leeftijdscategorie is er een andere folder, omdat de slaapbehoeften per ontwikkelingsfase verschillend zijn. Als er na het lezen van de folder nog vragen of zorgen zijn, dan kunt u contact opnemen met de JGZ. Een gespecialiseerde jeugdverpleegkundige kan u dan verder helpen.
 

De folder kun u hieronder downloaden

Baby
Peuter
Schoolkind
Tiener
Puber

Contact opnemen met het CMD

Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur  op telefoonnummer 0499 – 491 470.

Als het erg druk is, noteert het Klanten Contact Centrum uw naam en nummer. Een van de medewerkers van het CMD belt u dan zo snel mogelijk terug.

De inloop is open op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur. Na 12.30 uur kunt u alleen na het maken van een afspraak een medewerker van het CMD spreken.

Het CMD kunt u bezoeken in het Dommelhuis, Kerkplein 5.

U kunt altijd een email sturen: cmd@sonenbreugel.nl.
Deze beantwoorden we dan zo mogelijk op dezelfde of de volgende werkdag.

Betrokken organisaties binnen het CMD