Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de zorg voor kinderen van 0 tot 12 jaar en is onderdeel van de GGD. Van 0 tot 4 jaar kunt u terecht bij het consultatiebureau dat in het gebouw van het CMD aan de Europlaan is. Daar werken de jeugdverpleegkundigen en de jeugdarts. Bij het consultatiebureau kunt u terecht voor vragen over kinderen van 0 tot 4 jaar. De ontwikkeling wordt in de gaten gehouden. U kunt uw kindje laten wegen. Ook kan de arts uw kind een vaccinatie geven in het kader van het vaccinatieprogramma.
Als u het opvoeden van uw kindje lastig vindt of er zijn redenen waardoor het bij u thuis niet zo makkelijk is, kunt u daarover in gesprek met de verpleegkundigen en/of arts. Zij kunnen samen met u kijken wat er nodig is. De GGD kan zelf ondersteuning bieden vanuit verschillende projecten die zij hebben. Ook kan iemand van de toegang in het CMD worden gevraagd mee te denken.


De jeugdarts is ook de arts bij wie u terecht kunt voor vragen over kinderen van 5 tot 12 jaar. In het CMD zijn vanuit de GGD ook de jeugdverpleegkundigen voor kinderen van 5 tot 12 jaar werkzaam. Zij voeren de standaardonderzoeken uit op verschillende leeftijden. Hierover krijgt u bericht als dit gaat plaatsvinden. Ook kunnen zij op uw verzoek u en uw kind spreken en zien. Ook voor kinderen van 5 tot 12 jaar kunt u uw zorgen of uw behoefte aan hulp bespreken. Samen met u wordt er gekeken welke hulp nodig is. De GGD kan zelf ondersteuning bieden vanuit verschillende projecten die zij hebben. Ook kan iemand van de toegang in het CMD worden gevraagd mee te denken.

Contact opnemen met het CMD

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met het CMD.

Het CMD is telefonisch bereikbaar tussen 09.00-13.00 uur en 13.30-15.00 uur op telefoonnummer 0499 – 491 470

U kunt ook een e-mail sturen naar cmd@sonenbreugel.nl.

De medewerker die u aan de telefoon krijgt, zal aan de hand van uw vraag:

  • u adviseren;
  • met u meedenken;
  • u verwijzen;
  • een afspraak met u inplannen.

 

Betrokken organisaties binnen het CMD