Netwerkorganisatie CMD

Hieronder stellen de verschillende partners (Gemeente Son en Breugel, LEV, Lumens, Zuidzorg, GGD, MEE en de GGzE) van het CMD zich aan u voor.

Over MEE
MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Dat doen we onder andere door het versterken van de eigen kracht en het vergroten van de zelfredzaamheid. Daarnaast zetten wij onze kennis en ervaring in om de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking.

Over de GGzE
GGzE biedt zorg en ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten.GGzE is ervan overtuigd dat mensen blijer en gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we hen om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.

Over Lumens
Meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend Lumens is een welzijnsorganisatie. Wij ondersteunen mensen die het (soms) moeilijk vinden om mee te doen met de samenleving. Wij helpen hen hun interesses en talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, om vanuit een stevige basis te kunnen werken naar een zelfstandig en gelukkig bestaan.

Over de GGD
Als u ziek bent of iets mankeert, dan gaat u naar de dokter of het ziekenhuis. Maar als u gezond wilt blijven, dan kan de GGD veel voor u betekenen. Bij de GGD gaat het namelijk niet over ziekte, maar over gezondheid.  De GGD heeft als taak om mensen gezond te houden en de gezondheid van alle inwoners te verbeteren middels preventie en interventie. 

Over Zuidzorg
ZuidZorg JGZ BV, een onderdeel van ZuidZorg, biedt inwoners van Eindhoven en omliggende gemeenten een complete dienstverlening op het gebied van ouder- en kindzorg. Zo kunnen (aanstaande) ouders bij ZuidZorg JGZ  terecht voor borstvoedingsbegeleiding en kunnen zij na de bevalling rekenen op deskundige ondersteuning op het consultatiebureau. Onze medewerkers volgen op het consultatiebureau de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar en beantwoorden vragen van ouders en verzorgers over gezondheid, opvoeding en opgroeien.

Over de Gemeente Son en Breugel
Son en Breugel is een aantrekkelijke gemeente met 16.427 (633 inw/km2) 1 inwoners, prachtig gelegen aan het riviertje de Dommel. Met zijn vele bezienswaardigheden is het prettig vertoeven in deze typisch Brabantse gemeente. Te voet, per fiets, ATB of zelfs per solex kunt u het boeiende landschap en de omgeving ontdekken, waarbij u gebruik kunt maken van de vele gevarieerde routekaarten.

Over LEV
Wij zijn er voor iedereen die:

  • vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, geldzaken, formulieren
  • actief wil zijn in wijk of buurt
  • meer wil weten over vrijwilligerswerk