CMD, ook voor jou!


Het CMD is een overkoepelend netwerk waarin Zuidzorg, GGD, GGzE, LEVgroep, Lumens, MEE en WSD-groep intensief samen om u ondersteuning op maat te bieden. Hierdoor kan de ondersteuning snel worden opgeschaald wanneer de hulp vanuit het eigen netwerk en de welzijnsorganisaties onvoldoende zijn.

Hulp en advies voor iedereen
Op elke vraag een antwoord. Ook als uw vraag niet direct een hulpvraag is helpen onze medewerkers u graag verder. Samen met u kijken ze naar uw (zorg)vraag en zorgen dat de juiste collega in het CMD u verder helpt. Hebt u behoefte aan onafhankelijk advies, dan kunnen wij u in contact brengen met een cliëntondersteuner. Dit kan een vrijwilliger óf een beroepskracht zijn, hiervoor is geen indicatie nodig.

Ook kunt u bij ons terecht voor een bezoek aan het consultatiebureau of het spreekuur van de GGD, informatie over jongeren- en vrijwilligersactiviteiten of hulp bij het inzichtelijk krijgen van uw financiën. Overigens zijn de CMD-medewerkers en die van onze partners ook actief buiten het gebouw van het CMD: op scholen, de kinderopvang in de wijken en buurten en via huisbezoeken bij u thuis.

Wat als je meer nodig heeft?
We kijken met u wat u nodig is en welke zorgaanbieder en producten het beste passen bij uw vraag. De gemaakte afspraken zetten we voor u op papier en u ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.

Integrale samenwerking
Uw vraag wordt door ons integraal opgepakt. Dat betekent dat u één contactpersoon krijgt die zonodig extra partners uit onderwijs, gezondheidszorg of zorgaanbieder inschakelt om de zorg te coördineren.